Завантаження ...

За тиждень інспектори Сумського рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень

За тиждень інспектори Сумського рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень фото

У період з 09 по 15 вересня 2021 року інспектори Сумського рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 09 по 15 вересня 2021 року інспектори Сумського рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено чотири протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), чотири – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та два – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Також оформлено дев’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 22 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 15 кг риби та 26 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибним запасам, склали 850 грн та накладено штрафів на суму 340 грн. На ринках області виявлено незаконний продаж 7 кг риби. Передано до судів 13 справ для притягнення до адміністративної відповідальності» - повідомила в. о. начальника Сумського рибоохоронного патруля Олена Шеремереєвич.

Для прикладу, сьомого вересня 2021 року на водоймі в с. Новоандріївка Сумського району держрибінспекторами зафіксовано громадянина, який за допомогою «драги» добув 1 кг мотиля. Сума збитку склала 510 грн.

13 вересня на водоймі в с. Воронівка Сумського району виявлено рибалку, який «павуком» добув 20 екз. карася сріблястого, загальною вагою 1 кг. Збитки становлять 340 грн.

На порушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

За даний час зафіксовано чотири порушення природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів знаряддями лову з гачками, що перевищують дозволену кількість (не більше п’яти) на одну особу. На порушників накладено штрафів на суму 340 грн.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках міста Шостка та Лебедин виявлено два випадки незаконного продажу 8 кг водних біоресурсів. На продавців оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Також оформлено дев’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна в Шосткинському, Сумському, Охтирському, Конотопському та Роменському районах, згідно з якими вилучено 19 сіток та три раколовки. У водне середовище випущено 6 кг риби.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: