Завантаження ...

У Сумах провели першу в 2021 році Координаційну раду з впровадження Стратегії розвитку

4 березня 2021 року відбулося засідання Координаційної ради з впровадження Стратегії розвитку міста Суми до 2030 року



4 березня 2021 року відбулося засідання Координаційної ради з впровадження Стратегії розвитку міста Суми до 2030 року, основним предметом обговорення стало питання внесення змін до документу у зв’язку з приєднанням територій до Сумської міської громади.

У 2021 році це перше зібрання таким складом, адже його було змінено у зв’язку з набуттям повноважень Сумської міської ради VIII скликання та оновленням складу виконавчого комітету Сумської міської ради.

У засіданні взяли участь перший заступник міського голова Михайло Бондаренко, заступники міського голова Станіслав Поляков та Тамара Іщенко, депутати Сумської міської ради Андрій Баранов, Володимир Чепік, Єфрем Лазарєв, Ігор Перепека, начальник відділу практики та інтеграційних зв’язків із замовниками кадрів Сумського державного університету Альона Євдокимова, радник з написання стратегій в GIZ Григорій Стариков, представники структурних підрозділів.

Начальник управління стратегічного розвитку міста Оксана Кубрак розповіла членам координаційної ради про процес створення Стратегії розвитку міста, зосередила увагу на основних розділах документу та на чотирьох основних стратегічних напрямках розвитку міста. Посадовець додала, що необхідно буде проводити додаткові стратегічні сесії у приєднаних територіях, щоб унести зміни з урахуванням їхніх потреб і можливостей.

Перший заступник міського голови Михайло Бондаренко зазначив, що після проведення додаткових стратегічних сесій, можливо, будуть додані нові стратегічні чи оперативні цілі або доповнені уже існуючі.

Станіслав Поляков, у підпорядкуванні якого знаходиться управління стратегічного розвитку міста, запропонував зібрати чергове засідання координаційної ради через місяць, адже важливо вчасно проводити моніторинг виконання завдань за Стратегією.

На важливості впровадження Стратегії та Бренду міста зосередила увагу і заступник міського голови Тамара Іщенко, яка додала, що необхідно показувати наше місто особливим, щоб кожен сумчанин знав про його унікальність та неповторність. Вона наголосила на тому, що теоретичні напрацювання повинні трансформуватися у конкретні практичні дії.

Під час засідання координаційної ради управлінням було представлено шаблони інформаційних панелей міських програм розвитку в інформаційно-аналітичній системі, опрацьовано схему і матрицю відповідальності за виконання Стратегії розвитку міста до 2030 року та затверджено дорожню карту щодо внесення змін до Стратегії розвитку міста Суми.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: