Завантаження ...

Пенсіонери області отримають проіндексовані пенсії

З 1 березня 2021 року пенсіонери Сумщини отримають проіндексовані пенсії. Кому? Скільки? І на скільки зросли пенсійні виплати?



З 1 березня 2021 року пенсіонери Сумщини отримають проіндексовані пенсії. Кому? Скільки? І на скільки зросли пенсійні виплати? Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України в Сумській області

Індексація пенсій – це осучаснення пенсійної виплати шляхом підвищення середньої заробітної плати по Україні (на яку множили індивідуальні показники стажу і заробітної плати при обрахунку кожної пенсії при призначенні/попередній індексації) на 50% темпу росту індексу споживчих цін та 50% темпу росту середньої заробітної плати по державі за попередній 2020 рік. Так, у 2021 році показник осучаснення заробітку для індексації пенсій склав 11% =(5%+17%)/2).

Індексації підлягали пенсії як працюючих, так і не працюючих пенсіонерів, призначені за законами України. Варто зазначити, якщо після перерахунку розмір пенсії зростає, то таке підвищення не може бути меншим за 100 гривень.

Також підвищено мінімальну пенсійну виплату з 2100 грн до 2200 грн для пенсіонерів, які мають страховий стаж тривалістю: у жінки 30 років, у чоловіка – 35 років.

Індексація пенсій не торкнеться тих пенсіонерів, кому пенсія: призначена за «спецзаконами»; призначена після 1 січня 2019 року; обчислена без заробітної плати; встановлена у мінімальному розмірі за відсутності визначеного Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» необхідного страхового стажу; містить у своєму складі доплату до 40 % мінімальної заробітної плати (до 2400 грн) та при здійсненні індексації на суму підвищення зменшилась сума доплати, тобто відбувся перерозподіл складових в пенсійній виплаті.

Перерахунок пенсій у зв’язку з індексацією на Сумщині проведений без потреби звернення громадян до установ Пенсійного фонду. Підвищені пенсії повністю забезпечені коштами, що будуть фінансуватись згідно з графіками з 4 по 25 березня і одержуватимуться пенсіонерами у визначену звичну дату, у обраний кожним спосіб, через банк чи пошту.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: