Завантаження ...

В умовах підвищення цін і тарифів перерахунок субсидії буде здійснено автоматично

Про це зазначила під час брифінгу заступник директора Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації Людмила Мусіяка



Про це зазначила під час брифінгу заступник директора Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації Людмила Мусіяка

За її словами, наразі на Сумщині житлову субсидію отримують понад 154,2 тис. домогосподарств або 36% домогосподарств, при цьому середній розмір нарахувань їм за місяць становить близько 1800 грн. Це трішки більше, ніж в середньому по Україні.

Для тих домогосподарств, що вже одержують субсидій, у разі зміни цін і тарифів на послуги, на оплату яких призначено субсидію, перерахунок буде здійснено вчасно без звернень громадян.

«Домогосподарства, які раніше не користувались субсидіями, але при зростанні витрат на комунальні платежі їм складно оплачувати послуги, можуть звернутися за оформленням субсидії: особисто до посадової особи територіальної громади, ЦНАПу, а також органу соціального захисту населення у містах обласного значення; дистанційно через вебсайт Мінсоцполітики; заповнивши заяву та декларацію і відправивши її поштою до органу соціального захисту населення», – зазначила Людмила Мусіяка.

Призначення житлової субсидії та інформування заявника про результати розгляду документів відбувається у термін до 10 днів або до 30 днів у виключних випадках — якщо це потребує складання акту обстеження матеріально-побутових умов проживання сім’ї та прийняття відповідного рішення комісією при місцевих органах влади.

«Якщо навіть жителі Сумщини звернуться до органів соціального захисту у лютому-березні, то вони мають право на отримання субсидії з січня», – наголосила заступник директора Департаменту соціального захисту населення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: