Завантаження ...

У Сумському пологовому будинку у породіллі виявили коронавірус

Вчора стало відомо, що у пацієнтки Сумського міського пологового будинку виявлено коронавірус - ПЛР-тест на COVID-19 виявився позитивним.



Вчора стало відомо, що у пацієнтки Сумського міського пологового будинку виявлено коронавірус - ПЛР-тест на COVID-19 виявився позитивним. Як повідомили в медустанові, майбутня мама поступила на пологи в ургентному порядку. У понеділок, 28 липня, у неї був узятий матеріал на дослідження - так як вона потрапила в число контактних осіб з раніше інфікованими. При цьому у пацієнтки не було ніяких ознак захворювання (ні підвищеної температури, ні катаральних проявів). Хвороба протікала безсимптомно. У день виписки, в середу, з обласного лабораторного центру прийшов результат, що у жінки коронавірус. Дитина здорова, COVID-19 у нього не виявлено. Мама з малюком виписані додому - під спостереження сімейного лікаря.

Як відзначають в пологовому будинку, ризик поширення інфекції в медустанові - мінімальний. Жінка народжувала в індивідуальному пологовому залі, потім - перебувала в ізольованій післяпологовій палаті. Медперсонал, який з нею контактував, пішов на самоізоляцію. Проведена посилена дезінфекція та санобробка всіх приміщень. Відділення працює в звичайному режимі. Всі співробітники акушерського корпусу обстежуються на коронавірус (як методом ПЛР, так і ІФА) пише Ваш шанс.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: