Завантаження ...

Поліція Сум затримала чоловіка з вибухівкою

Під час проведення оперативно-профілактичних заходів оперативники Сумського відділу поліції на вулиці Прокоф’єва в обласному центрі зупинила 19-річного жителя села Стецьківка.



Наразі правоохоронці з’ясовують, де чоловік придбав тротил, і з якою метою зберігав.

Під час проведення оперативно-профілактичних заходів, направлених на попередження злочинів пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою, оперативники Сумського відділу поліції на вулиці Прокоф’єва в обласному центрі зупинила 19-річного жителя села Стецьківка. Під час проведення поверхневої перевірки у чоловіка виявили предмет зовні схожий на тротилову шашку. Вибухову речовину вилучили та направили на експертизу.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Правоохоронці радять громадянам, які мають у володінні «незаконну» вогнепальну зброю, боєприпаси до неї, вибухівку чи вибухові пристрої, не вступати в конфлікт з законом та здати такі предмети органам поліції.

Нагадуємо, що згідно з ч.3 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності.

Громадянам, які бажають добровільно видати поліції незаконну зброю чи боєприпаси, що у них зберігаються, радимо звертатися до найближчих відділів поліції.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: