Завантаження ...

На Сумщині поліція розшукує аферистів, що продавали пенсіонерам «диво-окуляри»

Жертвами шахраїв стали дві старенькі жінки – 92-річна жителька Середино-Буди та 83-річна пенсіонерка з Шостки. Перша придбала дві пари окулярів за 10 тисяч гривень, друга – окуляри «від катаракти» за 4 тисячі гривень.

Жертвами шахраїв стали дві старенькі жінки – 92-річна жителька Середино-Буди та 83-річна пенсіонерка з Шостки. Перша придбала дві пари окулярів за 10 тисяч гривень, друга – окуляри «від катаракти» за 4 тисячі гривень.



В поліцію Шостки з заявою про шахрайство звернулася місцева жителька. Вона розповіла, що її старенька мати стала жертвою афериста. Вдень у двері їх квартири постукав незнайомець і запропонував бабусі придбати офтальмологічні засоби. У розмові та поскаржилась, що страждає на катаракту. І у візитера дуже доречно знайшлись такі диво-окуляри, що нібито суттєво покращать їй зір. Він навіть погодився на розстрочку, і запропонував господині сплатити частину вартості товару зараз, а за рештою пообіцяв заїхати через два місяці. Тож бабуся віддала йому чотири тисячі гривен, отримавши натомість дешевенькі окуляри.

У подібну ситуацію потрапила старенька жителька Середино-Буди. До неї додому прийшов невідомий чоловік, який назвався працівником приватної лікарні з Шостки. Він теж запропонував бабусі окуляри – дві пари за дванадцять тисяч гривень. Візитер запевняв, що вони начебто не тільки значно поліпшують зір, а й можуть його відновити. Він був настільки переконливий, наводив такі аргументи, що пенсіонерка, врешті-решт, таки придбала дві пари окулярів, віддавши за них десять тисяч гривень. І лише з приїздом племінниці дізналася, що стала жертвою шахрайства.

В поліції за фактами шахрайства слідчі відкрили кримінальні провадження та встановлюють особи зловмисників та їх місцеперебування.

Правоохоронці знову нагадують громадянам кілька правил, що допоможуть уникнути шахрайської пастки:

  • За жодних обставин не довіряйте незнайомим людям, ким би вони вам не представлялись! Тим більше не слід вступати з ними в розмову чи запрошувати додому.
  • Якщо до вас прийшли реалізатори і пропонують за привабливою ціною нібито надзвичайно ефективні ліки чи диво-прилади, не вірте - ЦЕ ШАХРАЇ! Лікарські засоби, медичні препарати та прилади продаються виключно в спеціалізованих магазинах!
  • Не вірте тим, хто, представившись працівником пенсійного фонду чи іншої установи, розповідає вам про грошову реформу. Гроші, що зараз перебувають в обігу, не підлягають заміні на нові.
  • Якщо ви помітили на своїй вулиці, у під‘їзді чи деінде незнайому людину, яка ходить по домівках громадян - повідомте про це до поліцію! Можливо, таким чином ви врятуєте когось від спілкування з шахраєм або допоможете слідству у розшуках зловмисника.

Тож будьте розсудливими та обережними у спілкуванні з чужими та незнайомим людьми ! Дотримуйтесь цих правил і вам не доведеться бути жертвою злочинних посягань!

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: