Завантаження ...

На Сумщині поліція перевіряє інформацію щодо незаконної порубки деревини

В машині, яку зупинили працівники Конотопського відділу поліції, виявили 20 м3 дуба орієнтовною вартістю близько 100 тисяч гривень. За даним фактом вже відкрите кримінальне провадження



В машині, яку зупинили працівники Конотопського відділу поліції, виявили 20 м3 дуба орієнтовною вартістю близько 100 тисяч гривень. За даним фактом вже відкрите кримінальне провадження, в рамках якого проводиться відповідна перевірка.

Повідомлення про можливу незаконну порубку та перевезення деревини надійшло до чергової частини Конотопського відділу поліції від одного із небайдужих громадян. Чоловік пояснив, що поблизу одного із населених пунктів Конотопського району по трасі Конотоп – Суми помітив автомобіль, вщент навантажений деревиною.

Аби перевірити отриману інформацію, на вказане місце негайно виїхала слідчо-оперативна група. Зупинивши вказаний автомобіль, поліцейські виявили, що причіп дійсно навантажений деревиною породи дубу.

Перевіряючи документацію на вказану продукцію, правоохоронці з’ясували, що перевізник при собі має лише частину необхідних документів, проте деякі з них викликали сумніви. Офіційних же договорів купівлі-продажу деревини та платіжних документів, які б підтвердили факт законної купівлі, водій надати не зміг. Він пояснив, що діяв за вказівкою власника автомобіля: приїхав на одне з лісопідприємств Конотопа, завантажив деревину і мав перевезти її до сусіднього району на лісопилку.

Викликаний на місце події власник автомобіля взагалі відмовився від будь-яких пояснень.

За попередніми оцінками слідчих, перевозилось 20 м3 деревини загальною вартістю 100 тисяч гривень. Наразі в судовому порядку вирішується питання про арешт вказаного автомобіля з дубом.

В поліції вже відкрито кримінальне провадження за ознаками

ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), в рамках якого проводиться детальна перевірка.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: