Завантаження ...

Жителі Сумщини гроші заплатили, а товар не отримали

Одразу два жителя з м. Ромни та Конотопу потрапили «на гачок» інтернет-шахраїв, які продавали неіснуючі товари через інтернет-сайти.



Одразу два жителя з м. Ромни та Конотопу потрапили «на гачок» інтернет-шахраїв, які продавали неіснуючі товари через інтернет-сайти.

До Роменського відділу поліції звернулась 32-річна місцева жителька із заявою про те, що шахрай видурив у неї 900 гривень. Вона розповіла, що на одному із сайтів знайшла оголошення про продаж дитячого автокрісла. Для обговорення всіх деталей здійснення покупки жінка зв’язалась з автором оголошення. Той повідомив, що крісло буде надіслано лише після того, як отримає гроші. Жінка довірливо перерахувала йому на банківську картку 900 гривень. Після чого оголошення з сайту зникло і «продавець» перестав виходити з нею на зв'язок.

З аналогічною заявою до поліції звернувся і 43-річний житель Конотопу. Чоловік розповів, що мав намір придбати зимові шини на свій автомобіль. Оголошення про продаж знайшов на одному із сайтів. За товар чоловік перевів продавцю 4000 гривень, але так, як і попередня заявниця, товару й досі не отримав.

За обома фактами, правоохоронці порушили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції вкотре звертаються до громадян з проханням бути уважними та обережними, купуючи товар через мережу Інтернет. І радять користуватися послугами накладеного платежу, що дає змогу здійснити оплату товару після його перевірки.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: