Завантаження ...

На Сумщині правоохоронці затримали негідника, який пограбував малолітню дитину

Помітивши, що 5-річна дівчинка на деякий час залишилася без нагляду дорослих, зловмисник обманом підкликавши її до себе, зняв з вуха золоту сережку та зник у невідомому напрямку.



Помітивши, що 5-річна дівчинка на деякий час залишилася без нагляду дорослих, зловмисник обманом підкликавши її до себе, зняв з вуха золоту сережку та зник у невідомому напрямку. Та довго розгулювати на свободі негідникові не вдалося – вже за півтори доби оперативники вирахували його та затримали.

Подія сталася в Конотопі. До чергової частини місцевого відділу поліції зателефонувала схвильована жінка. Вона пояснила, що кілька хвилин тому невідомий чоловік зняв золоту прикрасу з вушка її маленької доньки, яка під наглядом бабусі гуляла в дворі багатоповерхового будинку, та зник у невідомому напрямку.

На розшук зловмисника був зорієнтований увесь особовий склад Конотопського відділу поліції. Вжитими першочергових оперативно-розшуковими заходами його затримали.

«Правопорушником виявися неодноразово засуджений 40-річний місцевий мешканець. У його кримінальному «доробку» - судимості за крадіжки, грабежі, наркозлочини. Правоохоронцям він пояснив, що того дня прийшов до приятеля, який мешкає у будинку неподалік, але того вдома не виявилося і він присів на лавку аби почекати. , - коментує Андрій Сошка в.о. начальника Конотопського відділу поліції, - Чолов’язі потрібні були гроші, тож побачивши дівчинку, що мирно гралася на майданчику, і помітивши на ній прикрасу, зрозумів, що вона може стати для нього легкою здобиччю. Зловмисник підкликав її до себе, зробив свою чорну справу і пішов геть».

На момент, коли він був затриманий поліцейськими, негідник вже встиг здати золотий виріб до ломбарду, а отримані за це гроші витратити на власні потреби.

Наразі правопорушникові оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Цього разу йому загрожує до 6 років позбавлення волі.

До речі, на даний час відносно нього на розгляді в суді перебуває кримінальна справа за обвинуваченням у скоєнні аналогічного злочину.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: