Завантаження ...

На Сумщині вогнеборці врятували від знищення полум'ям будинок та господарчі споруди

22 липня о 22:33 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу господарчої споруди на вул. Садовій у смт Липова Долина.



22 липня о 22:33 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу господарчої споруди на вул. Садовій у смт Липова Долина. Телефонували господарі, які почули тріск на дворі, а коли вибігли на подвір'я побачили охоплену вогнем покрівлю сарая.

Вже через 5 хв. на місце виклику прибуло відділення чергового караулу 17-ї державної пожежно-рятувальної частини. Ускладнювало ситуацію те, що на горищі зберігалось сіно та горючі матеріали, а з господарчою спорудою під одним дахом знаходилась літня кухня. Виникла загроза і для житлового будинку, який знаходився лише в 1,5 м. від осередку горіння та дровника і свинарника, розташованих неподалік.

О 22:47 вдалось припинити подальше поширення вогню та відвернути небезпеку. Використавши на гасіння близько 12 т води, о 00:40 загоряння приборкали повністю.

Під час ліквідації пожежі врятовано будинок, літню кухню та 2 господарчі споруди.

Всього на гасіння було залучено 5 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина пожежі — коротке замикання електромережі.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: