Завантаження ...

На Сумщині піротехніки знищили понад 60 боєприпасів часів Другої світової війни

22 липня групою піротехнічних робіт проведені роботи зі знешкодження від застарілих вибухонебезпечних предметів території поблизу с. Колісникове Роменського району.



22 липня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м.Ромни), проведені роботи зі знешкодження від застарілих вибухонебезпечних предметів території поблизу с. Колісникове Роменського району.

Зокрема, на відстані 1,5 км від житлових будинків піротехніки вилучили із землі 51 артснаряд калібром 77, 76, 45 мм та 11 мінометних мін калібром 50 мм. часів Другої світової війни. Небезпечний арсенал фахівці вивезли у спеціально відведене місце і знищили шляхом підриву.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні вибухонебезпечних або схожих на них предметів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби за телефонними номерами «101» та «102».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: