Завантаження ...

СумДУ підписав меморандум про співпрацю із найбільшим агрохолдингом України «Укрлендфармінг»

14 червня відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Сумським державним університетом та лідером аграрного ринку України – компанією «Укрлендфармінг».



14 червня відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Сумським державним університетом та лідером аграрного ринку України – компанією «Укрлендфармінг». Підписи під документом поставили ректор СумДУ Анатолій Васильєв та заступник генерального директора агрохолдингу Василь Лобода. Із основними напрямками роботи «УЛФ» присутніх ознайомили керівник департаменту впровадження інноваційних проектів Володимир Бабій та керівник департаменту з управління персоналом Наталія Романенко.

Меморандум передбачає підготовку студентів та їх працевлаштування на підприємстві після закінчення університету за спеціальностями: менеджмент; економіка; облік і оподаткування;, комп’ютерні науки; автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології; електроніка; енергетичне машинобудування. Також студенти зможуть проходити практику та стажування на підприємстві. Задля вдосконалення освітнього процесу та обміну досвідом, залучатися до співпраці з «УЛФ» будуть і викладачі СумДУ – для них це реальна можливість отримати доступ до практичних кейсів, які є в бізнесі, і на їх основі будувати освітній процес, а також це є додатковою можливістю підвищення кваліфікації.

Анатолій Васильєв зауважив, що СумДУ хоч і не є аграрним ЗВО, проте чимало його наукових розробок активно впроваджуються в сільському господарстві.

«Наші ІТ напрацювання впроваджуються в тваринництві, вирішують проблеми точного землеробства, переміщення сумішей тощо. Тому, ми зацікавлені у співпраці з таким потужним агрохолдингом, і у першу чергу, з точки зору перспективного працевлаштування. Ми готові давати студентам теми курсових та дипломних робіт за відповідними напрямками. СумДУ має широкий спектр господарчих договорів з фірмами із багатьох країн, має біля 800 партнерів-замовників кадрів. Добре, що тепер нашим партнером є і такий потужний, високотехнологічний, різнопрофільний агрохолдинг, як «УЛФ»», - зазначив ректор.

Представники «Укрлендфармінгу», у свою чергу, висловили захоплення науково-освітнім потенціалом СумДУ, зазначивши, що така співпраця буде плідною та взаємокорисною для обох сторін.

«Для студентів наша співпраця – це можливість отримати чудовий додаток до професійної підготовки, який буде носити більш практичний напрямок та наближений до потреб бізнесу. Також студенти будуть не тільки удосконалювати свою освіту та проходити практику, а отримають реальний шанс створити кар’єру в межах нашого холдингу», - прокоментувала Наталія Романенко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: