Завантаження ...

Сумчани погрожують перекрити дорогу через будівництво «Еспланади» (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, мешканці багатоповерхівки по проспекту Лушпи у Сумах погрожують перекрити дорогу. Скаржаться на сусідство з новим мікрорайоном «Еспланада»



Як повідомив сайт UA:Суми, мешканці багатоповерхівки по проспекту Лушпи у Сумах погрожують перекрити дорогу. Скаржаться на сусідство з новим мікрорайоном «Еспланада», який зводить будівельна компанія «Сумбуд». Жителі новобудов також не задоволені спроектованою територією. Вчора на сесію приходили містяни – скаржитись. Під зверненням поставили підписи 120 мешканців багатоповерхівки по проспекту Лушпи, 7
.
Депутати підтримали звернення людей. За було 23 із 24 присутніх у залі депутатів. Далі проблему мають вивчити на містобудівній раді. Вигляд двір цієї багатоповерхівки. Майданчик для сміття з будівельними відходами.

Ця внутрішньобудинкова дорога, що за висоткою по проспекту Лушпи № 7, - єдина, яка з’єднує цілий мікрорайон майбутньої «Еспланади». Саме по ній рухається весь приватний транспорт людей, які оселилися у новобудовах.

Головний архітектор Сум і, водночас, начальник управління архітектури міської ради Андрій Кривцов відмовився коментувати відсутність документів на ІІ чергу, пославшись на свою зайнятість. Детальний план території «Еспланади» виконує архітектор Олександр Біленко. Замовник – міське управління архітектури, оплачує проект – «Сумбуд».

За 10 днів Олександр Біленко обіцяв нам показати детальний план «Еспланади». Новий мікрорайон між вулицями Харківською, Івана Сірка та проспектом Лушпи почали зводити у 2013 році, площа мікрорайону – 13 гектар. Тут має жити до 10 тисяч людей. Рік тому, 12 червня, виконавчий комітет міської ради затвердив проектний план І черги будівництва «Еспланади». На той час голова громадської комісії з питань містобудування Олег Павленко говорив, що такий документ не передбачений законом. До набуття чинності нових Державних будівельних норм тоді залишалось два з половиною місяці.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: