Завантаження ...

Робота з реалізації прав громадян на альтернативну службу триває у Сумах

Відбулося засідання міської комісії у справах альтернативної (невійськової) служби під головуванням заступника міського голови Альони Дмітрєвской.



Відбулося засідання міської комісії у справах альтернативної (невійськової) служби під головуванням заступника міського голови Альони Дмітрєвской.

Робота цієї комісії спрямована на забезпечення реалізації прав громадян на альтернативну службу, передбачених статтею 35 Конституції України. На засіданнях комісії розглядаються заяви сумчан призовного віку щодо отримання можливості проходити замість строкової військової служби альтернативну у зв’язку з тим, що виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням.

Особи, що належать до діючих, відповідно до законодавства, релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю, мають право не пізніше ніж за два календарні місяці до початку періоду призову на строкову військову службу звернутися з письмовою заявою та документами, що підтверджують істинність релігійних переконань, паспортом, копією документа про освіту, довідкою про склад сім’ї, довідкою з місця роботи або навчання, іншими документами у разі потреби, до комісії за адресою: вул. Харківська, буд. 35, каб. 212, тел.: 60-44-48.

Наразі проходять альтернативну (невійськову) службу сім мешканців міста: двоє – у Сумській центральній районній клінічній лікарні на посадах підсобного робітника, електромонтера та прибиральника території, двоє – у КП «Спеціалізований комбінат» – робітник ритуальних послуг та приймальник замовлень, інші – КП«Електроавтотранс» – слюсар-електрик, КП «Центр догляду за тваринами» – ловець бездоглядних тварин та гімназії № 1 – бухгалтер.

Троє з осіб, що проходять альтернативну службу, належать до релігійної організації Свідки Єгови, троє – Євангельські християни, одна – Євангельський християнин-баптист.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: