Завантаження ...

На Сумщині судитимуть підприємця, через допущені порушення якого підлеглий отримав серйозну травму

Шосткинською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний ат стосовно приватного підприємця, через допущені порушення якого підлеглий отримав серйозну травму.



Шосткинською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний ат стосовно приватного підприємця, через допущені порушення якого підлеглий отримав серйозну травму. Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого) КК України.

Так, 14 березня 2018 року працівник по догляду за тваринами не відключивши транспортер, почав його очищати від залишків правою ногою. Під час очищення послизнувся, втратив рівновагу, і його права нога потрапила між скребком та «зірочкою» транспортера, внаслідок чого 24-річний молодик отримав травматичну ампутацію правої стопи.

У ході слідства встановлено, що транспортер не відповідає законодавству з питань охорони праці та промислової безпеки. Водночас власник підприємства надав допуск потерпілому до виконання робіт з підвищеною небезпекою без проходження вступного та первинного інструктажу, спеціального навчання та перевірки знань нормативно-правових актів з охорони праці.

Як повідомив перший заступник керівника Шосткинської місцевої прокуратури Павло Моісеєнко, відповідно до висновків експертиз невиконання вищевказаних нормативно-правових актів з охорони праці директором ПП знаходиться в причинному зв’язку з настанням нещасного випадку.

Довідково: санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: