Завантаження ...

На Сумщині мати розрахувалася із сином тільки, щоб поїхати за кордон

Впровадження ініційованого Міністерством юстиції закону #Чужих ДітейНеБуває докорінно змінило ситуацію з виплатою аліментної заборгованості в Україні.



Впровадження ініційованого Міністерством юстиції закону #ЧужихДітейНеБуває докорінно змінило ситуацію з виплатою аліментної заборгованості в Україні. Батьки, які роками ігнорували обов’язок дбати про дітей, зіткнувшись з обмеженнями закону, тепер виплачують борги по аліментах.

Так, в Путивльському районі жінка довгий час не виявляла бажання піклуватися про сина та ухилялася від сплати аліментів, накопичивши борг у розмірі 75 тисяч гривень.

Сину пощастило, що матір зібралася за кордон, адже саме обмеження її у праві виїзду за межі України, змусили жінку виплатити кошти синові. Окрім того, божниця була змушена сплатити більше 6 тисяч гривень виконавчого збору.

Юстиція Сумщини нагадує, що за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 4 місяці, державний виконавець виносить вмотивовані постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі.

Наразі, завдяки дієвим змінам у законодавстві діти на Сумщині отримали понад 47 мільйонів гривень аліментів.

Управління юстиції

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: