Завантаження ...

На Сумщині шахраї «заробили» 34 тисячі гривен на довірі громадян

Останніми вихідними у пастки аферистів потрапили двоє громадян – 81-річна пенсіонерка та 56-річний чоловік. Працівники поліції за обома фактами відкрили відповідні кримінальні провадження



Останніми вихідними у пастки аферистів потрапили двоє громадян – 81-річна пенсіонерка та 56-річний чоловік. Працівники поліції за обома фактами відкрили відповідні кримінальні провадження та розшукують шахраїв, аби повернути потерпілим втрачені кошти.

Жителька Великописарівського району стала жертвою так званих «реформаторів»: невідомий чоловік запропонував пенсіонерці у рамках грошової реформи, котра нібито нині розпочалась у державі, поміняти старі банкноти на нові. В результаті бабуся отримала на руки 16 сувенірних купюр по 500 гривен. Збиток, спричинений шахраями старенькій жінці, склав 8 тисяч гривен – всі заощадження, збирані нею на випадок власного поховання.

Наступного дня до Глухівського відділу поліції звернувся з заявою про шахрайство житель райцентру. Він розповів: на його мобільний надійшов дзвінок від невідомого чоловіка, котрий, назвавшись працівником банку, під приводом перевірки його персональних даних визнав конфіденціальну інформацію стосовно його банківської картки, та спустошив банківський рахунок на 26 тисяч гривен.

Наразі працівники поліції за цими фактами вже відкрили кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство), та з‘ясовують особи зловмисників та їх місцеперебування. І знову застерігають громадян бути уважними та виваженими під час спілкування з незнайомцями, особливо коли справа стосується родинних заощаджень.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: