Завантаження ...

Групу, яка організувала канал переправлення нелегалів, взято під варту

Середино-Будським відділом Шосткинської місцевої прокуратури повідомлено про підозру трьох осіб, які за попередньою змовою переправляли іноземців через державний кордон



Середино-Будським відділом Шосткинської місцевої прокуратури повідомлено про підозру трьох осіб, які за попередньою змовою переправляли іноземців через державний кордон України поза пунктом пропуску. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення декількох громадян іноземних держав через кордон України, вчинені організованою групою з корисливих мотивів) КК України.

У ході слідства, проведеного слідчими поліції, встановлено, що троє жителів Середино-Будського району з метою незаконного збагачення організували канал переправлення іноземців через державний кордон України з Російської Федерації. Відповідно до визначених ролей кожен із підозрюваних співвиконавців виконував певну функцію – від переправлення осіб з іноземної території, до супроводження по Україні до місця тимчасового сховища. Зловмисників затримали безпосередньо під час чергової «спецоперації» по переміщенню чотирьох громадян Республіки Бангладеш.

Як повідомив начальник Середино-Будського відділу Шосткинської місцевої прокуратури Володимир Махортов, у четвер, 14 березня 2019 року, всім трьом підозрюваним за клопотанням прокуратури обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави в розмірі 153 тис. грн.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: