Завантаження ...

На Сумщині вогнеборці приборкали три пожежі

21 лютого об 11:44 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу будинку в с.Суха Грунь Липоводолинського району.



21 лютого об 11:44 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу будинку в с.Суха Грунь Липоводолинського району. На гасіння направили відділення 17-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Оскільки загоряння виявили вчасно, тому вдалось й швидко його приборкати. О 12:06 рятувальники пожежу локалізували, а о 12:15 - ліквідували.

Вогонь лише встиг пошкодити газовий котел, двері та внутрішнє оздоблення стін на площі до 2 кв. м.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації побутових газових приладів.

Вже о 21:58 відділення чергового караулу 12-ї державної пожежно-рятувальної частини виїхало у с.Шаповалівка Конотопського району, де загорівся житловий будинок. На гасіння також залучили місцеву пожежну команду із с.Великий Самбір.

Оскільки будівля була дерев'яна, полум'я дуже швидко охопило значну площу будинку. О 22:26 спільними зусиллями вогнеборцям вдалось зупинити подальше поширення вогню. О 00:00 загоряння повністю приборкали.

Інша пожежа сталася вже 22 лютого у с.Сад Сумського району. О 07:00 інформація про неї надійшла до рятувальників. Вчасне виявлення загоряння у двоповерховому житловому будинку дало можливість черговому караулу 1-ї державної пожежно-рятувальної частини з обласного центру швидко з ним впоратись. О 07:21 його локалізували, а 07:30 — ліквідували.

В обох останніх випадках, за попередніми висновками фахівців, припустимою причиною пожеж стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Загалом на гасіння цих трьох загорянь було залучено 20 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 2 працівника та 1 одиниця техніки місцевої пожежної команди.

Для попередження пожеж, обігріваючи оселі подбайте щоб це тепло було безпечним. Дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: