Завантаження ...

Поліцейські Сумщини розшукують чергового шахрая, який зіграв на материнських почуттях

Зловмисник звинуватив близьких родичів жінки у скоєнні «смертельного» ДТП та просив грошей за непритягнення їх до кримінальної відповідальності.



Зловмисник звинуватив близьких родичів жінки у скоєнні «смертельного» ДТП та просив грошей за непритягнення їх до кримінальної відповідальності.

Так, минулої доби до Сумського відділу поліції звернулась 73-річна пенсіонерка. За словами жінки, її ошукали невідомі зловмисники, які зателефонували та повідомили, що її донька і зять стали винуватцями ДТП зі смертельними наслідками. Зловмисник зазначив, що їм обом загрожує кримінальна відповідальність. Проте «питання» можна вирішити, якщо вона знайде гроші. Старенька погодилась на пропозицію та особисто передала незнайомцю, що завітав до неї додому, 1 200 доларів США та золоті прикраси.

В поліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки зловмисників. Правоохоронці продовжують застерігати громадян від «телефонних» аферистів та наголошують, що подібні дзвінки про злочини чи аварії за участю близьких чи родичів, які просять грошей – звичайні «шахрайські пастки». Завжди перевіряйте отриману інформацію у відповідних установах та частіше спілкуйтеся зі своїми літніми батьками чи старенькими сусідами, розповідайте про схеми афер, про незнайомців, яких ні в якому разі не можна пускати до своїх осель. І про всіх підозрілих візитерів одразу повідомляйте поліцію.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: