Завантаження ...

Сумщина на 100% забезпечена вакциною проти кору

Про забезпечення вакциною жителів Сумщини та динаміку захворюваності на кір в області розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко під час апаратної наради



Про забезпечення вакциною жителів Сумщини та динаміку захворюваності на кір в області розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко під час апаратної наради

Як повідомив Сергій Бутенко, питання імунізації населення області проти кору знаходиться на постійному контролі в обласному управлінні охорони здоров’я. Якщо говорити про дітей, то вони мають змогу безоплатно отримати щеплення проти кору відповідно до календаря щеплень.

«За останній тиждень щеплення зробили 726 дітям. У Сумській області діти, віком до року, охоплені щепленням на 97,2%, а від 2 років і старші – на 90,1%. Такі показники є високими та відповідають загальнодержавним», – відмітив начальник обласного управління охорони здоров’я та повідомив, що вакциною проти кору Сумщина забезпечена на 100%.

Працівників групи ризику, до якої входять освітяни, медики та військовослужбовці, Міністерством охорони здоров’я дозволено щеплювати вакциною, яка придбана за кошти державного бюджету, що дасть змогу уникнути масових захворювань.

Потрібно відмітити, що наразі у Сумській області, як і по всій Україні, спостерігається негативна динаміка захворюваності на кір. У 2018 році в області зареєстровано 299 випадків захворюваності, з яких 204 – дорослі, а 95 – діти. Тоді як з початку цього року вже зафіксовано на Сумщині 57 випадків, а минулого тижня в області захворіло 12 осіб.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко закликав всіх жителів Сумської області відповідально поставитися до власного здоров’я та вчасно отримати щеплення від кору.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: