Завантаження ...

У Сумах відбувся обласний етап всеукраїнських змагань «Роботрафік-2019» (+відео)

За повідомленням сайту UA:Суми, їх мета – популяризації науково-технічної творчості, робототехніки і електроніки, а також формування у молоді навичок безпеки дорожнього руху.



За повідомленням сайту UA:Суми, їх мета – популяризації науково-технічної творчості, робототехніки і електроніки, а також формування у молоді навичок безпеки дорожнього руху. Цього року участь від Сумщини беруть 4 команди: дві – з обласного центру і одна – з Глухова. Переможця обласного етапу будуть рекомендувати до участі у всеукраїнському етапі. Учасники змагань – учні 6-11 класів.

Данило Земляний минулого року представляв Сумщину на всеукраїнському етапі в Києві. Здобув з командою перемогу у двох номінаціях: у тестуванні на правила дорожнього руху і в захисті проектів з покращення дорожнього руху. Юнак показує свою розробку: «Це автономна модель транспортного засобу, що повинен без впливу людини пройти модель міста. Цю розробку було зробити складно, є дуже багато моментів, що не регулюються правилами конкурсу. Ми витратили на підготовку близько двох місяців».

Одинадцятикласник Владислав Рябуха приїхав з командою із Глухова. Участь у змаганнях «Роботрафік» бере вперше: «На цю розробку ми витратили велику кількість часу. У виробництві атвомобіля є дуже багато проблем. Це механіка, це електроніка, програмування, я б хотів, щоб більше таких конкурсів проводилося в Україні».

«Найскладніша категорія – рух за моделлю міського транспорту. Складність в тому, що машини не керуються операторами, вони автономні, самостійні, тобто рішення приймають самі автівки. Більш проста категорія – швидкісна траса, там змагання на час, на швидкість , третя категорія для учасників – це знання правил дорожнього руху», – розповів голова журі змагань Олексій Дрозденко.

«Це міжнародні змагагння, започатковані 10 років тому. Вони покликані підвищити мотивацію до відношення пішоходів до дороги, а також поєднання їх з інформаційними технологіями. В Україні вони з’явилися рік тому. У цьому році ми зробили регіональний етап, перші змагання пройшли в Херсоні, зараз у Сумах, далі -Чернівці, Дніпро, Одеса – 8 центрів по Україні, де пройдуть змагання цього року», – розповів співорганізатор змагань Сергій Дзюба.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: