Завантаження ...

На Сумщині намагаючись придбати «акційну» автівку, чоловік втратив власні заощадження

Отримавши СМС-повідомлення про виграш авто, 45-річний житель Середино-Будського району перерахував на вказаний рахунок понад 6 тисяч гривень.



Отримавши СМС-повідомлення про виграш авто, 45-річний житель Середино-Будського району перерахував на вказаний рахунок понад 6 тисяч гривень. І тільки потім зрозумів, що потрапив в шахрайську пастку.

Потерпілий розповів правоохоронцям, що на його мобільний прийшло смс про виграний автомобіль, а коли він вирішив його отримати, натрапив на зловмисника, який ошукав його на 6218 гривень. Поліцейським він розповів, що в повідомленні було зазначено: «Ура! Ви виграли авто!» із зазначеними контактами для ознайомлення з більш детальною інформацією. А коли він вирішив зателефонувати, слухавку взяв чоловік та підтвердив, що він може стати ще одним призером нової машини за умови сплати держмита у розмірі одного відсотка від вартості автомобіля. Коли ж чоловік погодився та надіслав гроші, так званий «організатор» акції перестав виходити на зв'язок.

За цим фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального Кодексу України «Шахрайство», в рамках якого розшукують зловмисника та застерігають жителів району і області від участі в сумнівних акціях і необдуманих кроків, а саме не перераховувати гроші незнайомцям, незважаючи на цілком «переконливі» аргументи, бути пильними та обачними, адже спілкування з різними «акційними» організаторами може дорого коштувати.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: