Завантаження ...

Студенти СумДУ поспілкувалися із дипломатами Представництва ЄС

7 грудня студенти Сумського державного університету поспілкувалися із радниками з політичних питань посольств країн-членів Європейського Союзу в Україні.



7 грудня студенти Сумського державного університету поспілкувалися із радниками з політичних питань посольств країн-членів Європейського Союзу в Україні. Захід відбувся в межах практико-орієнтованого навчання дисципліни «Політологія», за сприяння заступниці кафедри психології, політології та соціокультурних технологій СумДУ Андріани Костенко. Напередодні дипломати побували в Харкові.

У Сумах дискусія відбулася в Конгрес-центрі СумДУ. Захід відвідали представники 25 дипломатичних місій країн-членів ЄС, серед яких Австрія, Бельгія, Болгарія, Чехія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Латвія, Люксембург, Голландія, Польща та інші. Очолив іноземну делегацію радник, начальник відділу політики Представництва ЄС в Україні Фабіо Делла П'яцца. Мета візиту дипломатів до СумДУ – обговорити зі студентами ефективність реформ в Україні, поспілкуватися про молодіжні ініціативи, процеси євроінтеграції тощо. Студенти дізналися про особливості відносин України з ЄС, висловили думки щодо суспільно-політичних, економічних процесів в регіоні.

«Ми прагнемо пояснити студентам місію ЄС, а форма діалогу допоможе нам зрозуміти їхню думку про соціальні процеси на Сумщині, ідеї щодо майбутнього міста, країни. Молодь – традиційно найактивніша частина суспільства, тому її особливо повинна цікавити європейська інтеграція України. Сподіваюся, що наша зустріч зацікавить студентів більше дізнатися про ЄС», - прокоментував Фабіо Делла П'яцца.

Найбільше дискутували про політику та вибори 2019 року в Україні. Юлія Бердник, студентка другого курсу факультету іноземної філології та соціальних комунікацій розповіла, що провела опитування серед студентів Сумщини. За словами дівчини, ставлення молоді до політики пасивне: «Молоді люди не хочуть спілкуватися про політику, обґрунтовуючи це тим, що не орієнтуються в політичних питаннях. Деякі студенти не розуміють функції мажоритарної виборчої системи. Хоча в Сумах політикою цікавляться все-таки активніше: діють молодіжні організації, у закладах вищої освіти викладають «Політологію», постійно запроваджуються нові проекти. У районах ситуація гірша».

Бесіда зі студентами СумДУ завершила цикл робочих зустрічей дипломатів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: