Завантаження ...

Правила торгівлі алкоголем нагадали сумським підприємцям

Відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів нагадав керівникам підприємств торгівлі правила продажу алкогольних напоїв.



Відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів нагадав керівникам підприємств торгівлі правила продажу алкогольних напоїв.

Під час наради начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег Дубицький проінформував присутніх про набуття чинності рішення міської ради № 4246-МР від 28 листопада цього року, яке встановлює заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території Сум суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у період із 22:00 до 7:00.

Посадовець зазначив, що наразі знято юридичні перепони, які обмежували право органів місцевого самоврядування на встановлення заборону на продаж алкогольних напоїв у нічний час.

Крім того Олег Дубицький акцентував увагу керівників підприємств торгівлі на дотриманні законодавства у сфері торгівлі, зокрема, що відповідно до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обсягу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» при порушенні вимог обмеження щодо продажу алкогольних напоїв застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, протоколи про правопорушення мають право складати уповноважені на те посадові особи: органів внутрішніх справ (Національна поліція) та центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержання законодавства про захисту прав споживачів.

«Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами у заборонений рішенням відповідного органу місцевого самоврядування у визначений час доби тягне за собою накладання штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1700 грн.)», – наголосив він.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: