Завантаження ...

Без дозволу відкрили вірменський хачкар у Сумах (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, або узаконювати пост-фактум, або зносити як незаконно споруджений. Такі два варіанти виходу з ситуації бачить головний архітектор області Олег Кривцов.



Як повідомив сайт UA:Суми, або узаконювати пост-фактум, або зносити як незаконно споруджений. Такі два варіанти виходу з ситуації бачить головний архітектор області Олег Кривцов. Мова йде про новий пам’ятник, який з’явився у Сумах у сквері «Дружба». Його відкрили вчора, на відкриття хачкару прийшли близько п’яти десятків людей. Майже всі – представники Вірменської спільноти у Сумах.

Висота хачкару – три метри. Зроблений із вірменського туфу – каменя, утвореного з вулканічного попелу. Пам`ятний знак встановили усім невинним жертвам вірменського народу, розповів Маркос Оганесян, голова Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви:

За інформацією представників вірменської спільноти, в Україні встановлено близько вісімдесяти хачкарів. У Сумах для його появи дозволів не брали, говорить Андрій Кривцов, головний архітектор Сумської міськради:

” Ніяких дозвільних документів і ніяких звернень від людей, які це зробили й здійснили – не надходило. – А громадських обговорень ніяких не проводилось? – Ні, не проводилось»

Олег Кривцов, головний архітектор Сумської області розповів:

«Для того, щоб встановити пам`ятник, будь-яка організація має звернутися до міського голови, міський голова повинен дати доручення Управлінню містобудування та архітектури, щоб розглянули можливість встановлення, тому що може бути, що людина захоче посеред дороги поставити і таке інше. Потім на комісії вирішується це питання і готується проект рішення виконкому. І тільки Сумська міськрада має повноваження приймати рішення щодо встановлення пам’ятників. Якщо таке рішення було прийняте, тоді оголошується конкурс на кращу ідею, визначається переможець. Це все проходить прозоро, за участі громадськості і таке інше».

За словами Олега Кривцова, зараз у міської ради є два виходи: або узаконювати цей пам’ятний знак заднім числом, або зносити як незаконний.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: