Завантаження ...

За минулу добу на Сумщині три застарілих боєприпаси виявлено та ще два знешкоджено (+фото)

7 листопада о 08:56 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про виявлення невідомого металевого предмету в с. Івот Шосткінського району.



7 листопада о 08:56 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про виявлення невідомого металевого предмету в с. Івот Шосткінського району. Повідомив про знахідку сільський голова до якого звернулись стурбовані мешканці та повідомили, що під час збору грибів натрапили на не безпечну знахідку.

Прибувши на місце рятувальники ідентифікували невідомий предмет як 122-мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Ще два вибухонебезпечних предмети, а саме 100-мм артилерійський снаряд та фугасна авіабомба ФАБ-50, в цей же день були виявлені в Путивльському та Лебединському районах.

На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів виставлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни).

Цього ж дня піротехніками Державної служби України з надзвичайних ситуацій було проведено роботи зі знешкодження 50-мм мінометної міни та 122-мм артилерійського снаряду виявлених раніше в Сумському та Білопільському районах.

Рятувальники наголошують, дані боєприпаси незважаючи на свій вік і розміри становлять велику загрозу для населення. Тому при їх виявленні необхідно бути вкрай обережними, не торкатися вибухівки а тим паче намагатися перенести. Про небезпечну знахідку треба негайно проінформувати місцевий підрозділ Державної служби з надзвичайних ситуацій за номером «101».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: